top of page

WAT ALS JE OUDERS ERACHTER KOMEN?

Steek jij je hand uit logo

IK HERKEN ME IN DIT FILMPJE

Heb je zelf zoiets meegemaakt, of zit je er middenin? Je hoeft je niet te schamen, ook niet als je denkt dat je zelf iets verkeerds hebt gedaan. Blijf er niet mee lopen, (anoniem) erover praten is een eerste stap.

IK MAAK ME ZORGEN OM IEMAND

Zit iemand die je kent misschien in de problemen? Of heb je vragen over het filmpje dat je net hebt gezien? Het kan helpen om er met iemand over te praten.

 

Steek jij je hand uit logo
SEKSUEEL GEWELD?

Seks hebben (online of offline) omdat je dat zelf wil en de ander ook, is natuurlijk fijn. Maar het gebeurt ook dat de ander vervolgens iets tegen je zin doet. Misschien wilde je niet, maar durfde je geen nee te zeggen of zijn er foto’s en filmpjes gemaakt en word je hiermee gechanteerd dingen te doen (meer seks hebben of geld geven) die je niet wilt. Dat komt niet alleen bij meiden voor, maar ook bij jongens. Dat maakt het misschien nog lastiger, want als jongen ben je sterk en kom je toch niet in zo’n situatie terecht…? Of je bent in de war, zoals Omar. Je weet niet zeker of je op jongens valt, maar je wordt opgewonden bij een andere jongen. Misschien geef je jezelf wel de schuld, omdat je het zelf graag wilde. En als het, net als bij Omar, niet in je familie geaccepteerd wordt, kunnen de gevolgen erg groot zijn. Als je familie erachter komt, ben je misschien niet veilig meer. 

 

Het komt ook voor dat jongens geld verdienen met seks. Tijdens het online gamen komt een jongen in contact met een oudere man. Hij is nieuwsgierig en spreekt af. Voordat hij het weet staat hij in een woning, gaat de deur op slot en wordt hij gedwongen om seks te hebben. Opeens gaat de bel en staat de volgende man voor de deur. De jongen krijgt wat geld en wordt daarna weer afgezet in zijn woonplaats. 

 

Heb jij zoiets meegemaakt, of zit je er middenin? Schaam je je? Of voel je je schuldig? Erover praten is een eerste stap. Hoe moeilijk dat ook is.

bottom of page